Om FöraMassage

MUSKULÄRA PROBLEM.

Vår kropp är det verktyg vi har att tillgå oavsett sysselsättning. Det är lätt att ta den för givet så länge den inte protesterar. När den gör det blir vi gärna frustrerade. Vad är det kroppen reagerar på? Någonting blir för mycket. Det kan vara för hård fysisk belastning, monoton belastning, sned belastning, stress och psykiskt belastning. I dag lever vi också kanske dubbelt så länge mot vad vår art behöver oss och är kanske inte programmerade att vara outslitliga. Så bra att vi då har tillgång till kunskap om åtgärder för underhåll! Medicinen heter fysisk aktivitet, minskad stress, medvetenhet, bra arbetsställning, massage och andra kroppsbehandlingar, och inte minst VARIATION. Våra kroppar är inte gjorda för de statiska positioner som vi utsätter dem för.


HUR JAG ARBETAR.

DIN STUND. Jag är mån om att behandlingen blir vad Du eftersöker. Det kan vara hjälp med ett specifikt muskulärt problem. Det Du söker kan också vara en stunds avkopplande massage i syfte att gå ner i varv och förebygga muskelspänningar. 

HAR DU ETT SPECIFIKT BEKYMMER som Du behöver hjälp med är jag mån om att försöka hitta problemet och ge en djupgående massage för att i möjligaste mån mjuka upp spänningarna. I detta arbete vill jag gärna samarbeta med dig - då Du känner din kropp från insidan och jag från utsidan - , genom att vi har dialog för att lokalisera ansatta partier. Likaså vill jag att Du talar om ifall trycket blir för hårt. Specifika muskelspänningar brukar behöva behandlas ca tre gånger inom en ganska snar period med ca två veckors intervall. Därefter kan det behövas en gång per månad eller glesare. Det är individuellt. Massagen har en rad positiva effekter på kroppen och det går ofta att uppnå goda resultat för en förbättrad hälsa genom massage.                                                                                                                                                                                                                           Det jag som massör kan hjälpa dig med är just behandling av muskler, samt råd om HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP. Bästa resultat för hälsa och välmående nås när behandling kombineras med gymnastik och kännedom om den egna kroppen. Tillsammans med dig tittar jag gärna på vad som kan underlätta för din kropp i vardagen, samt ger tips på lätta, lämpliga rörelser som kan främja din hälsa.

Det kan också finnas många andra MEDICINSKA OCH ANATOMA BAKOMLIGGANDE FAKTORER till en känsla av t.ex en värkande rygg. Kroppen är komplex, och finnas det anledning att söka hjälp av andra professioner för att få en god helhetsbild och kartläggning så samråder jag gärna med dig om lämpliga alternativ för vidare kontakter med t.ex sjukvård, naprapat eller kiropraktor.  

MÅNGA UNGDOMAR OCH UNGA VUXNA, i studier eller som nykomlingar i arbetslivet, utsätts för många spänningsskapande faktorer. Det kan vara inre och yttre prestationskrav, stress, intensiv träning eller stor fysisk inaktivitet i statiska positioner. Så alla i varierande åldrar kan ha behov av massage och är hjärtligt välkomna!

REAKTIONERNA PÅ MASSAGE VARIERAR. Det kan vara en känsla av välmående och lugn som infinner sig. Man kan också känna sig en smula omtumlad och yr. Många gånger upplevs en trötthet och tyngd i kroppen efter behandlingen. Andra känner sig energiska. Det är dock bra att undvika tungt och intensivt arbete under resten av behandlingsdagen, om man kan. Drick gärna extra mycket vatten efter, då massagen startar reningsprocesser i kroppen. En del känner inget särskilt efter massage. Andra upplever en intensiv träningsvärk som vanligen sitter i en och två dagar efteråt, ibland upptill en vecka.  Även blåmärken kan uppstå. De första behandlingarna kan vara rätt tuffa och känslan av att, man mår värre dagen efter första behandlingen än innan man gick på behandling, kan förekommer. Men hav förtröstan. En hårt ansatt kropp blir inte färdigbehandlad vid ett tillfälle. Jag försöker också känna av individen och stegra intensiteten i behandlingen efter hand vid besöken.

 VARMT VÄLKOMMEN TILL MIG PÅ FöraMassage!

Karin

Kontakt

FöraMassage

karin-67@outlook.com

Föra bygata
Borgholm
38791

076-11 20 979

Sök på hemsidan

© 2015 All rights reserved.

Drivs med Webnode